“Actos” dyshohet se shton rrezikun për kancer të fshikëzës së urinës

Sipas disa hulumtimeve të kohëve të fundit, bari më i popullarizuar anti-diabetik “Actos”, dyshohet se shton për 22% gjasat që pacienti të sëmuret nga kanceri i fshikëzës së urinës, në krahasim me ata pacientë që nuk e përdorin atë. Gjermania dhe Franca tashmë e kanë pezulluar shitjen e këtij ilaçi i cili shërben jo vetëm për trajtimin e sëmundjes së diabetit, por edhe për parandalimin e tij. Dyshohet edhe se ky bar ka lidhje edhe me rastet e shtuara të sëmundjeve të zemrës. “Actos”  (Pioglitazone Hydrochloride) vepron në mënyrë të atillë që ndikon në uljen e rezistencës ndaj insulinës, duke mundësuar kështu shfrytëzimin më efikas të insulinës nga qelizat e trupit, dhe me këtë absorbimin më të mirë të glukozës që çon drejt uljes së nivelit të glukozës në gjak.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: