Diabeti

Diabeti është një sëmundje e pashërueshme, dhe të trajtohen me insulinë, pilula dhe ushtrim. Insulina është hormon gjetur në trupin e shëndoshë të njerëzve, kjo është ajo që siguron që të sheqerit në gjak nuk merrni shumë të lartë. Ne duhet të prishen karbohidratet, yndyrnat dhe proteinat. Ka disa lloje të ndryshme diabeti, por dy më të zakonshme janë tip 1 dhe tipi 2.

Nëse ju keni diabet tip 1 (Fëmijët / diabet të mitur), kështu që trupi nuk ka sjellë ndonjë insulinë.

Nëse ju keni diabet tip 2 (i rritur-diabet fillimin), kështu që trupi mund të prodhojë insulinë, por jo të mjaftueshme për të mbuluar nevojat e tyre. 2 Lloji i diabetit është bërë kohët e fundit e zakonshme në mesin e të rinj, kryesisht për shkak. shprehive të dobët të hahet.

Sheqer të lartë të gjakut mund të jetë një diabetik në qoftë se ata hanë shumë në proporcion me sasinë e insulinës ai / ajo ka marrë.
Për të lartë të sheqerit në gjak nuk është aq e zakonshme. Shumë më e zakonshme është ajo për të sheqerit në gjak të ulët. Nuk mund të jetë një diabetik në qoftë se ata hanë shumë pak, apo përpjekje.
Kur sheqeri një diabetik mund të jetë shumë i ulët i gjakut, ai ose ajo hypos, të cilat mund të jenë shumë të pakëndshme, nëse ai / ajo nuk është në vetvete diçka të ëmbël së shpejti. Simptomet e hypoglycaemia mund të urisë, djersitje, dhimbje koke, dridhje, palpitations, vështirësi u përqëndruar, ankth, konfuzion dhe agresivitet.
Nëse ai / ajo nuk bën njoftimin e një hipo po ai / ajo mund të bie të fikët dhe bie në një insulincoma ashtu-quajtur.

Që nga diabetikët marrë insulinë shiringat në kohë të veçantë kështu që është e rëndësishme që ata të hanë në kohë të caktuara.
Dietë diabetik është njëjtë si i yni, ose të paktën ajo duhet të jetë, të gjithë njerëzit të ndjehen më mirë për të ngrënë. Është e rëndësishme për të balancuar ushqimore në mënyrë që ai përmban sasi të drejtën e karbohidratet, proteina dhe yndyrna.
Peshku është shumë i dobishëm, dhe është e rekomanduar që ju duhet të hani ka të paktën 2 herë. një javë. Peshku përmban Omega 3, një “yndyra të shëndetshme” Pra, një e yndyrave që duhet të funksionojë si duhet.

Lloji 1 i diabetit

1 Lloji diabetin është për shkak të qelizave beta pankreatike janë sulmuar nga sistemi i tij imunitar të trupit dhe të shkatërruara. Trupit nuk mund të prodhojë insulinën e vet. Mungesa e insulinës që ndodh që çon në sheqeri qëndron në gjakun tuaj dhe rritje të nivelit të sheqerit tuaj në gjak. Ndërsa “ngordhje” qelizat sepse ata nuk marrin asnjë energji nga sheqeri. Qelizat e pastaj do të zhvillohet në energjinë e tyre nga yndyrë trupit. Kur yndyra është djegur në një masë të madhe trupi prodhon acide quajtur ketones.Ketones janë të dëmshme për trupin, nëse ajo bëhet edhe më shumë. Ju pastaj mund të vuajnë nga helmimi me acid. Nuk është një kusht akut që mund të jetë kërcënuese.

Ajo prekur kryesisht nga diabeti tip 1 në fillim të jetës, për shkak sëmundje quhet fëmijëri ose diabet të mitur. Tani ajo ndodh që fëmijët kanë diabet tip 1 para moshës prej një viti, por Sëmundja zakonisht fillon në adoleshencë e hershme. Vajzat vuajnë më shumë në moshën dymbëdhjetë, ndërsa djemtë më merrni sëmundje kur ata janë rreth 14 vjet.

1 Lloji diabetin zakonisht zhvillohet në kurs prej tre deri në katër javë, atëherë ai shkon shumë shpejt.
Simptomet e tipit 1 diabet janë:

– Duhet të urinojë shpesh dhe shumë
– Ju të bëhet shumë e etur
– Ju ndiheni jashtëzakonisht i lodhur
– Është i sëmurë
– Ju merrni një dhemb stomaku
– Era e Aceton nga goja
– Trazirat Kjo mund të jetë vizuale, në mënyrë që të duket e paqartë
– Ai shkon poshtë shpejt dhe humbje peshe pavullnetshme.

Lloji 2 i diabetit

Shkaku i saktë i diabetit tip 2 ndodh nuk është i njohur, por përveç sëmundjes që është zakonisht i trashëguar, stilit të jetesës që kanë rrezik ndikim.
Shumë dhe ushqim i sëmurë, e kombinuar me mungesën e ushtrimit të bën shumë njerëz mbipeshë.Pastaj ai goditi më shpesh nga mangësi insulinë dhe diabetit tip 2. Pirja e duhanit gjithashtu rrit rrezikun e zhvillimit të diabetit tip 2.

Tip 2 diabeti, ose i rritur-diabet fillimi, është më e zakonshme ndër të moshuar, rreth 10% të të gjitha suedezët mbi 75 kanë diabet tip 2. 300 000 suedezët kanë rritur-diabet fillim. 9 nga dhjetë që kanë diabet të tipit 2.

(http://skolarbete.nu/sq/skolarbeten/diabetes-7/)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: