Konsumi i ushqimeve të gatshme shton sheqerin në gjak

Studiuesit theksojnë se konsumimi i ushqimeve të gatshme dhe me yndyrë shton dukshëm nivelin e sheqerit në gjak. Mari Solej Bodua drejtuese e nje grupi studimor kanadez deklaroi se konsumimi i këtyre ushqimeve e shton aq shumë sheqerin në gjak saqë personat që konsumojnë të tilla ushqime kanë nivel kolesteroli të njëjtë me personat që rrezikohen nga diabeti. Ajo shton se konsumi i pijeve që përmbajnë kafeinë e dyfishon rrezikun.

Bodua thekson se në kushte normale, kur njeriu konsumon ushqime me sheqer, insulina e trupit e pastron gjakun nga sheqeri duke e dërguar atë në muskuj, por në rast se njeriu konsumon ushqime me yndyrë kjo e dobëson aftësinë e trupin për të pastruar sheqerin në gjak duke u bërë shkak për rritjen alarmante të nivelit të sheqerit në gjak.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: